شارژ کپسول اکسیژن

اگر از کپسول اکسیژن برای مقاصد درمانی استفاده می‌کنید باید دائماً مراقب میزان اکسیژن موجود در کپسول باشید تا به موقع بتوانید جهت شارژ کپسول اکسیژن اقدام نمایید. برای شارژ انواع کپسول اکسیژن توجه داشته باشید که به شرکت‌های معتبر و دارای مجوز مراجعه نمایید تا به صورت ایمن و علمی کپسول شما را شارژ نمایند.

شرکت اکسیژن سنتر به صورت شبانه روزی در تمام نقاط تهران تجهیزات پزشکی از جمله خرید، فروش و شارژ کپسول اکسیژن در محل را انجام می‌دهد. این مرکز شارژ کپسول اکسیژن در کمتر از یک ساعت بدون نیاز به همراه بیمار کلیه خدمات شارژ کپسول را انجام می‌دهند.

شارژ کپسول اکسیژن در منزل

همانطور که می‌دانید از کپسول اکسیژن برای مراقبت از بیمار در منزل استفاده زیادی می‌شود. هنگام تهیه انواع کپسول اکسیژن توجه داشته باشید که سال ساخت  و حجم کپسول روی بدنه کپسول حک شده باشد؛ زیرا در امر شارژ کپسول اکسیژن فاکتور بسیار مهمی هستند. جهت شارژ کپسول اکسیژن در منزل فشار بار که به طور کلی توسط اتحادیه و انجمن به کارخانه‌ها ابلاغ می‌شود که تقریباً برابر با 135 بار است اگر چه می‌تواند بین 100 تا 135 بار هم باشد باید توسط متخصصی که اقدام به شارژ کپسول می‌نماید مورد توجه قرار بگیرد.

موضوع مهم دیگر در شارژ کپسول اکسیژن در محل میزان خلوص گاز اکسیژنی داخل کپسول است. این مقدار خلوص گاز می‌تواند دو کاربرد مفید داشته باشد: اول اینکه می‌تواند وضعیت بیمار را تا حد زیادی بهبود بخشد و دوم اینکه مصرف میزان اکسیژن را کاهش می‌دهد. در نهایت از یک مانومتر اکسیژن استاندارد و مطمئن استفاده کنید تا علاوه بر با مصرف بهینه اکسیژن، از وجود مقدار مطمئن اکسیژن در کپسول مطمئن شوید.

تمامی کپسول‌های اکسیژن در شرکت اکسیژن سنتر جهت فروش به تاریخ روز و 5 سال گارانتی می‌باشد و تمامی مانومترهای اکسیژن دارای گارانتی دوساله است.

روش شارژ کپسول اکسیژن پزشکی

 

شارژ کپسول اکسیژن بیمارستان

کپسول‌های اکسیژن مورد استفاده در بیمارستان‌ها در سایزهای 40 لیتری، 20 لیتری، 10 لیتری و 50 لیتری می‌باشد. این کپسول‌ها بیشتر در خودروهای اورژانس و آمبولانس‌ها استفاده می‌شود. برای شارژ کپسول اکسیژن بیمارستان فشار خاصی وجود دارد که از سوی اتحادیه به تولیدکنندگان و کارخانجات اعلام می‌شود. حداکثر فشار برای شارژ مجدد این سیلندرها 135 بار است. بین فشار، حجم و دما رابطه مستقیمی وجود دارد. با افزایش فشار، دمای بدنه سیلندر به دلیل آن افزایش می‌یابد. در نتیجه امکان شارژ بیش از حد کپسول‌ها وجود ندارد؛ زیرا باعث افزایش دمای بدنه کپسول و در نتیجه منفجر شدن آن می‌شود. نحوه نگهداری از کپسول در ایمنی و طول عمر آن بسیار مؤثر است.

چگونه از تجهیزات و کپسول اکسیژن نگهداری کنم؟

شرکت تأمین کننده اکسیژن شما دستورالعمل‌هایی را برای تمیز کردن تجهیزات به شما ارائه می‌دهد. برخی از اصول اولیه در زیر ذکر شده است:

  • کانولای بینی باید هر هفته تعویض شود.
  • لوله بلند متصل به تجهیزات ثابت شما باید هر ماه تعویض شود. نه کانول بینی و نه لوله بلند تجهیزات ثابت شما نباید شسته شوند.
  • اگر از ماسک صورت اکسیژن استفاده می‌شود، باید دو بار در هفته با آب گرم و صابون تمیز شود.
  • تغلیظ کننده‌های اکسیژن معمولاً نیاز به تمیز کردن هفتگی فیلتر با آب گرم و صابون دارند.
  • اگر از مرطوب کننده استفاده می‌کنید، حداقل یک بار در روز آن را خالی کنید، بطری را با صابون و آب گرم بشویید، مطمئن شوید که تمام صابون آبکشی شده است و سپس بطری را با آب مقطر دوباره پر کنید. از آب لوله‌کشی استفاده نکنید، زیرا مواد معدنی موجود در آن می‌تواند به تجهیزات شما آسیب برساند.

شارژ کپسول اکسیژن پزشکی

چگونه کپسول اکسیژن را شارژ کنیم؟

کپسول‌های اکسیژن در زمینه‌های صنعتی، بیمارستانی، خانگی و … کاربردهای متفاوتی دارند. امروزه افراد زیادی هستند که به دلایل مختلف از جمله آلودگی هوا و بیماری‌های مختلف از مشکلات تنفسی و جسمی رنج می‌برند. این موضوع در زمان اپیدمی کرونا بیشتر به چشم می‌خورد. به همین دلیل افراد زیادی به دلیل مشکلات تنفسی از کپسول‌های اکسیژن خانگی استفاده می‌کنند. اکسیژن داخل کپسول نقش حیاتی در سلامت فرد بیمار دارد و هرگونه اختلال در میزان اکسیژن رسانی خطرات جدی ایجاد می‌کند. کپسول‌های اکسیژن با توجه به حجم خود (از حجم کم مانند 1 لیتر تا حجم زیاد مانند 50 لیتر) دارای زمان قابل استفاده مشخصی هستند به طوری که پس از اتمام اکسیژن کپسول باید آن را شارژ کرد. برای شارژ کپسول اکسیژن می‌توانید آن را به نزدیک‌ترین مرکز شارژ کپسول اکسیژن ببرید. برای رفاه حال بیمار عزیز خود حتماً شماره تماس‌های مرکزی که خدمات شارژ کپسول اکسیژن 24 ساعته را ارائه می‌دهند در دسترس خود داشته باشید.

مرکز شارژ کپسول اکسیژن با نام اکسیژن سنتر به صورت 24 ساعته در خدمت شما عزیزان می‌باشد. جهت دریافت خدمات مختلف از جمله شارژ کپسول اکسیژن و مشاوره تخصصی با متخصصان مرکز در زمینه انتخاب بهترین نوع تجهیزات و کپسول و دریافت خدمات آنلاین برای بیمار خود حتماً با شماره‌های 09125906605 – 09102121077 تماس حاصل نمایید.

مخازن اکسیژن چیست؟

مخازن اکسیژن به صورت سیلندرهای فلزی بزرگی ساخته می‌شوند که اکسیژن را تحت فشار (اکسیژن فشرده) ذخیره می‌کنند. مخازن اکسیژن بخشی از اکسیژن درمانی هستند. اگر مشکل ریوی یا مشکل تنفس دارید، مخازن اکسیژن به بدن شما کمک می‌کنند تا اکسیژن مورد نیاز خود را برای عملکرد دریافت کند.

اکسیژن ممکن است به صورت گاز یا مایع باشد. مخازن در اندازه‌های مختلف تولید می‌شوند. برخی از آنها بزرگ هستند و جابه‌جایی آنها دشوار است، بنابراین از مخازن بزرگ اکسیژن فقط در بیمارستان یا در خانه استفاده می‌شود. انوع دیگر مخازن کوچک هستند، بنابراین می‌توانید هنگام بیرون رفتن آنها را با خود ببرید. شما اکسیژن را یا از طریق یک ماسک پلاستیکی که روی بینی و دهان شما قرار می‌گیرد یا یک لوله پلاستیکی انعطاف‌پذیر با دو شاخک که به سوراخ‌های بینی شما می‌رود (کانولای بینی) دریافت می‌کنید.

انواع مخازن اکسیژن چیست؟

جهت استفاده‌های مختلف و بیماری‌های متفاوت، انواع مختلفی از مخازن اکسیژن تولید می‌شود. مخازن اکسیژن انواع مختلفی دارد که انواع اصلی مخازن اکسیژن عبارت‌اند از:

اکسیژن فشرده

هوای جوی که اکثر مردم هر روز تنفس می‌کنند، حدود 20 درصد از اکسیژن تشکیل شده است. گاز اکسیژن فشرده حداقل 99.5 درصد اکسیژن است. یک مخزن اکسیژن فشرده دارای یک گیج در بالای آن است که به شما می‌گوید چقدر گاز در مخزن وجود دارد. یک تنظیم کننده به شما اجازه می‌دهد در هنگام دم در اکسیژن فشرده نفس بکشید و هنگام بازدم متوقف می‌شود. از کپسول‌های اکسیژن نسبت به دو نوع دیگر بیشترین استفاده می‌شود. در ادامه مطلب نحوه شارژ کردن کپسول اکسیژن را خدمت شما عزیزان توضیح می‌دهیم. برای شارژ کردن کپسول اکسیژن می‌توانید به شرکت اکسیژن سنتر مراجعه نمایید.

اکسیژن مایع

مخزن اکسیژن مایع 100٪ اکسیژن را به عنوان یک مایع بسیار سرد حمل می‌کند. اکسیژن در 297- درجه فارنهایت (182.8- درجه سانتیگراد) به مایع تبدیل می‌شود. سپس سازندگان آن را در یک مخزن اکسیژن مایع فشرده می‌کنند. هنگامی که اکسیژن را از مخزن آزاد می‌کنید، به گاز تبدیل می‌شود. شما باید مراقب اکسیژن مایع باشید. تماس تصادفی با اکسیژن مایع می‌تواند باعث سوختگی برودتی (سوختگی ناشی از دمای بسیار سرد) یا سرمازدگی شود.

متمرکز کننده اکسیژن

تغلیظ کننده‌های اکسیژن با کشیدن هوای اطراف شما، جداسازی و فشرده سازی اکسیژن و حذف نیتروژن، هوای تصفیه شده را ایجاد می‌کنند. متمرکز کننده اکسیژن با برق کار می‌کنند. می‌توانید آنها را به دیوار وصل کنید یا از باتری استفاده نمایید. برخلاف اکسیژن فشرده یا اکسیژن مایع، برای دریافت اکسیژن نیازی به پر کردن مخزن ندارید.

چه شرایطی با مخازن اکسیژن درمان یا مدیریت می‌شود؟

مخازن اکسیژن می‌تواند به شما کمک کند اگر شما شرایط و بیماری‌های زیر را دارید:

  • آسم
  • برونشیت
  • بیماری مزمن انسدادی ریه (COPD)
  • فیبروز سیستیک
  • آمفیزم
  • نارسایی قلبی
  • سرطان ریه
  • ذات الریه
  • ترومای تنفسی (شکستگی دنده، فروپاشی ریه، ریه کبود شده)
  • آپنه خواب

فقط افرادی که مشکل ریه یا تنفسی دارند از کپسول اکسیژن استفاده نمی‌کنند. بلکه برخی از ورزشکاران برای صعود به مناطق مرتفع نیز از کپسول اکسیژن استفاده می‌کنند.

چگونه از مخزن اکسیژن استفاده کنم؟

مخزن اکسیژن شما باید دارای یک حامل باشد. اطمینان حاصل کنید که مخزن در حامل و در یک موقعیت امن قرار داشته باشد. همه کپسول‌های اکسیژن یک رگولاتور روی دریچه بالای مخزن خود دارند. به شما می‌گوید چقدر اکسیژن در مخزن وجود دارد. هنگامی که سوزن در منطقه سبز است، مخزن پر خواهد بود. زمانی که از اکسیژن داخل مخزن استفاده می‌کنید به مرور، سوزن به ناحیه قرمز رنگ منتقل می‌شود. پس از رسیدن به قسمت قرمز، مخزن خالی است.

یک ارائه دهنده مراقبت‌های بهداشتی به شما می‌گوید که به چه مقدار اکسیژن نیاز دارید. حتما دستگیره کناری رگلاتور را به مقدار تعیین شده تنظیم کنید.

توجه داشته باشید که اکسیژنی که تهیه می‌کنید دارای یک آچار کوچک باشد که از بالای آن آویزان است. برای باز و بسته کردن شیر و تنظیم رگولاتور از این آچار مخصوص استفاده می‌شود. آن را به سمت چپ بچرخانید تا باز شود و به راست بچرخانید تا سفت و بستهشود. یک خروجی در کنار رگولاتور وجود دارد. برای فهمیدن اینکه کپسول، اکسیژن دارد به جریان اکسیژن در نوک خروجی توجه داشته باشید. اگر اکسیژن را نمی‌شنوید یا احساس نمی‌کنید، شیر و رگولاتور را با آچار تنظیم کنید.

کانول بینی یا ماسک اکسیژن خود را به خروجی وصل کنید. لوله‌ها را برای کانول بینی یا ماسک اکسیژن تنظیم کنید. آنها را پشت گوش‌های خود مانند عینک محکم کنید. می‌توانید بقیه لوله‌ها را زیر چانه یا پشت سر خود قرار دهید. وقتی از مخزن اکسیژن خود استفاده نمی‌کنید جریان هوا را حتما خاموش کنید.

تمام مخازن اکسیژن قابل حمل مانند کپسول اکسیژن هستند. هنگامی که نحوه استفاده از یک نوع مخزن اکسیژن را یاد گرفتید، باید بتوانید از انواع دیگر نیز استفاده کنید.

افرادی که از کپسول اکسیژن استفاده می‌کنند باید برای جلوگیری از بیماری یا عفونت تجهیزات مخزن اکسیژن خود را تمیز نگه دارند. برای رعایت بهداشت حتما نکات زیر را رعایت نمایید:

  • لوله‌های پلاستیکی خود را حداقل هفته‌ای یکبار با آب و صابون بشویید.
  • کانول یا ماسک بینی خود را حداقل یک بار در ماه تعویض کنید.
  • بعد از اینکه مریض شدید، کانول یا ماسک بینی خود را تعویض کنید.

مزایای بالقوه استفاده از مخازن اکسیژن چیست؟

مزیت اصلی استفاده از مخزن اکسیژن این است که به شما کمک می‌کند راحت‌تر نفس بکشید. این یک درمان نیست و ممکن است تنگی نفس را به طور کامل تسکین ندهد. اما باید نفس کشیدن را برای شما آسان‌تر کند. مزایای دیگر عبارت‌اند از:

  • انرژی بیشتر: اگر اکسیژن کافی دریافت نکنید، ذهن و بدن شما ممکن است احساس خستگی کند. یک مخزن اکسیژن می‌تواند اکسیژن بیشتری را به جریان خون شما برساند، سطح انرژی شما را افزایش می‌دهد و به شما امکان می‌دهد مثلا در ورزش فعال‌تر باشید.
  • بهتر خوابیدن: اکسیژن بیشتر در خون به شما این امکان را می‌دهد که در شب بهتر بخوابید.

حالا ممکن است برای شما این سوال پیش بیاید که نحوه شارژ کپسول اکسیژن چگونه است. تا انتهای مطلب همراه ما باشید تا با روش‌های شارژ کپسول اکسیژن آشنا شوید.

 

مرکز شارژ کپسول اکسیژن با نام اکسیژن سنتر به صورت 24 ساعته در خدمت شما عزیزان می‌باشد. جهت دریافت خدمات مختلف از جمله شارژ کپسول اکسیژن و مشاوره تخصصی با متخصصان مرکز در زمینه انتخاب بهترین نوع تجهیزات و کپسول و دریافت خدمات آنلاین برای بیمار خود حتماً با شماره‌های 09125906605 – 09102121077 تماس حاصل نمایید.